Пострадалите на автомобилното състезание по планинско изкачване в Шумен може да бъдат обезщетени

Пострадалите на автомобилното състезание по планинско изкачване в Шумен може да бъдат обезщетени

BOBSTH 16:47:01 16-04-2018
GI1645BO.011
Шумен - автомобилно състезание - пострадали

Пострадалите на автомобилното състезание
по планинско изкачване в Шумен
може да бъдат обезщетени


Шумен, 16 април /Станимир Савов, БТА/
Организаторите на автомобилното състезанието по планинско изкачване в Шумен "Мемориал Валерий Великов" имат сключена застраховка, която ще покрие щетите на пострадалите зрители по време на третия манш от надпреварата вчера, която е и първи кръг на планинския шампионат. Това съобщи на БТА директорът на състезанието Димитър Георгиев.
Той и директорът на МБАЛ - Шумен д-р Атанас Атанасов казаха пред репортер на БТА, че в болницата в областния град е оставен за лечение с фрактура на подбедрица само един от пострадалите, а останалите са изписани.
От клуба на пилота Николай Георгиев, управлявал състезателният автомобил, който вчера напусна трасето и навлезе сред публиката, ще заплатят и разходите за лечение на мъжа със счупена подбедрица, уточни директорът на състезанието Димитър Георгиев.
Както БТА съобщи вчера, след пътното произшествие, станало малко след паркинга на "Стъклото" на Шуменското плато, в МБАЛ-Шумен са закарани шестима души - две жени и четирима мъже, като една от жените си е тръгнала от лечебното заведение. По информация на полицията, след преглед в болницата е станало ясно, че И.Т. /38 г./ от Велико Търново и К.Т. /53 г./ от Стара Загора са с натъртвания, К.Ц. /31 г./ от Горна Оряховица е със счупена дясна подбедрица, Л.Й. /24 г./ от Горна Оряховица е със счупена костица на лявото ходило, Р.И. /41 г./ от Шумен е с фрактура на лявата подбедрица.

/ГИ/