Фестивал на танцовия театър в Разград събира млади артисти от страната

Фестивал на танцовия театър в Разград събира млади артисти от страната

BOBSTH 16:06:01 16-04-2018
IS1604BO.027
Разград - фестивал - танцов театър

Фестивал на танцовия театър в Разград събира млади артисти от страната


Разград, 16 април /Садет Кърова, БТА/
Фестивал на танцовия театър в Разград събира млади артисти от страната. Проявата се организира за втора поредна година от община Разград и Театрално-танцовата формация "Пулс", съобщи днес Виолета Тодорова, главен експерт "Култура, спорт и туризъм" в общината. Събитието е по повод Световния ден на танца - 29 април.
Във фестивалните дни на 19 и 20 април близо 200 млади артисти от 11 театрално-танцови групи от София, Пловдив, Благоевград, Шумен, Бургас, Русе и Разград ще представят богата програма от авторски спектакли и класически пантомимни етюди. В първия ден представленията от фестивалната програма ще се играят на сцената на читалище "Развитие 1869", там ще бъде и официалното откриване на събитието.
На следващия ден фестивалът ще се пренесе на сцената на Общинския културен център. Съпътстващо събитие е театралната работилница "Основни техники в пантомимата", към която има силен интерес, каза Антонова. Досега заявки за участие в работилницата са подали над 50 деца и младежи. В следобедните часове на 20 април в централната градска част на Разград ще бъде представен и пърформанс "Улични статуи - мимове".
Националният фестивал на танцовия театър няма конкурсен характер. Експертите, които ще наблюдават изпълненията, имат за задача да посочат силните и слабите страни на изпълнителите, ще консултират и ще оказват професионална помощ. Членове на консултантското жури са проф. Александър Илиев и Петър Радевски.
Всички участници във фестивала ще получат почетни дипломи. Ще бъдат връчени и две награди - на журито и на Театрално-танцова формация "Пулс"./ИС/