Спортен клуб за интеграция "Кракра" получи плакет за принос към спорта

Спортен клуб за интеграция "Кракра" получи плакет за принос към спорта

BOBSTH 14:18:31 04-04-2018
GI1416BO.007
Перник - спорт - хора с увреждания

Спортен клуб за интеграция
"Кракра" получи плакет за
принос към спорта


Перник, 4 април /Елена Ангелова, БТА/
Спортен клуб за интеграция "Кракра" получи плакет от кмета на Перник Вяра Церовска. Отличието е за цялостен принос в развитието на спорта за хора със зрителни увреждания. То трябваше да бъде връчено на клуба още на церемонията "Спортист на годината - 2017", но поради тежката катастрофа край ловешкото село Микре, това стана сега - в навечерието на Великденските празници.
Вие сте част от спортния живот в Перник, гордея се с вашите постижения, каза Церовска и увери членовете на клуба, че винаги могат да разчитат на съдействие от общинската администрация.
Спортният клуб е учреден през 2012 година. От три години, по случай Деня на Перник - 19 октомври, организира турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания. Участниците в клуба се включват редовно в състезания, организирани от Федерацията "Спорт за хора с увреждания" - турнири по канадска борба, табла, риболов, лека атлетика, шах и шоудаун.
На връчването на приза присъстваха председателят на териториалната организация на Съюза на слепите Соня Захариева и Росен Седефчев - носител на медали и отличия от европейски и световни първенства по канадска борба.


/ГИ/