Община Несебър представи възможностите за културно-исторически и летен туризъм на международно изложение в Полша

Община Несебър представи възможностите за културно-исторически и летен туризъм на международно изложение в Полша

BOBSTH 17:03:01 27-03-2018
MH1701BO.014
Несебър - община - международна борса - Полша

Община Несебър представи възможностите за културно-исторически и летен туризъм на международно изложение в Полша


София, 27 март /Константин Костов, БТА/
Община Несебър представи възможностите за културно-исторически и летен туризъм на международното изложение в полския град Катовице, Полша, съобщиха от пресцентъра на общината.
На туристическото изложение с над 200 участници щандът на Община Несебър е бил разположен в централната зона. Стотици полски граждани са преминали през него за трите дни на форума.
Рекламни чанти с пътеводители на различни езици, карта на Община Несебър, малки илюстративни карти на Стария град, брошури с културната програма и информация за музеите, както и атрактивен пъзел и плажни принадлежности получиха всички, които проявиха интерес към българския щанд.
Интерес от посетителите е бил проявен към възможностите за семейна почивка, и към атракциите, които се предлагат в курортните селища.
Екипът на общината е бил воден от зам.-кмета Виктор Борисов и е направил презентация на Несебър както на изложението, така и пред студентите в Силезийския университет.
В рамките на туристическата борса се е провел и Ден на Несебър в Института по славянска филология в Силезийския университет. Изключително успешна е била срещата на студентите с представителите на българската община. Пред пълната зала с млади хора е била направена двучасова презентация на Община Несебър.
Нашият град има хилядолетна история, преплела съдбите на различни империи и оставила отпечатък в исторически и културни забележителности, казал пред аудиторията зам.-кметът Виктор Борисов. Освен красивите плажове, слънцето и морето общината предлага на своите гости и богата на събития културна програма, заявил още той. Пред студентите е бил прожектиран и рекламният филм "Несебър и морето - любов завинаги".
В резултат на интензивната и ползотворна комуникация на ръководството на Община Несебър и лично на кмета Николай Димитров с представители на различни регионални институции, както и с местната власт в град Хожув през последните години страната ни е отбелязала значителен ръст на полските туристи, допълват от пресцентъра на общината.
Участието на морската община на международното туристическо изложение в полския град, продължило три дни, е безвъзмездно и е било договорено от кмета Николай Димитров през септември миналата година, когато бил преподписан договорът за сътрудничество в областта на културата, образованието и туризма между Несебър и Хожув.
/МХ/