Община Враца посреща Великден с празнична програма

Община Враца посреща Великден с празнична програма

BOBSTH 11:09:01 21-03-2018
RM1107BO.019
Враца- община- Великден- програма

Община Враца посреща Великден с празнична програма


Враца, 21 март /Ива Спасова, БТА/
Община Враца ще посрещне Великден с богата празнична програма, която започва на 26 март със засаждането на лози от сорта "Врачански мискет", съобщиха от общинския пресцентър.
Събитието ще се състои от 11,30 часа в двора на Детската музикална школа и в непосредствена близост до градата на Общината. Младите танцьори от ансамбъл "Хемус" ще представят ритуала по засаждане на лозите, а новите насаждения ще бъдат осветени от свещеници от Врачанска епархия. Врачани ще имат възможност да дегустират вино от прочутия местен сорт под звуците на духовия оркестър при читалище "Развитие", се посочва в съобщението. По-рано през деня на 26 март ще бъде украсено и Великденско дърво, разположено по пешеходната зона на бул. "Никола Войводов".
Програмата за пролетните празници ще продължи с общоградско отбелязване на Лазаровден и Цветница. На 31 март от 11,30 часа на площад "Христо Ботев" врачани ще могат да се насладят на лазарски танци и представяне на ритуала "Лазаруване" от възпитаници на детски градини във Враца и малките танцьори от детски състав "Радост". На Цветница празникът продължава с изпълнения на духовия оркестър на читалище "Развитие" на централния площад във Враца.
На Велики четвъртък- 5 април, от 10,30 часа ще бъде отворена работилница за писани яйца, в която деца, ученици и учители ще боядисват великденски яйца, ще рисуват и ще участват в интерактивни игри. Работилницата ще бъде разположена също на централния площад във Враца.
Пролетните празници ще бъдат закрити на 8 април с концерт на врачанския духов оркестър и изпълнителя Райко Кирилов. Концертът започва от 11 часа на централния площад в града.

/РУМ/