Младежи от Берковица гостуват на свои връстници в различни страни по европейски проекти

Младежи от Берковица гостуват на свои връстници в различни страни по европейски проекти

BOBSTH 17:15:01 13-03-2018
GI1713BO.018
Берковица - младежи - проекти - гостувания

Младежи от берковица гостуват
на свои връстници в различни
страни по европейски проекти


Берковица, 13 март /Цветомир Цветков, БТА/
Младежи от гимназия "Д-р Иван Панов" и от Първо основно училище "Никола Вапцаров" в Берковица гостуват на свои връстници в Италия и Турция по европейският проект "Еразъм", съобщиха от общината в Берковица.
От 11 до 17 март ученици от горните класове на гимназията в Берковица ще бъдат при своите приятели в училището в град Кампобаса - Италия. Те работят по проект "Споделяне на европейски ценности чрез национални филми". Младежите от Италия, България, Испания, Полша и Турция ще изработят кратки филми по темата за неравенството. През следващите две години екипите от ученици от петте държави ще имат четири срещи, на които ще работят по различни аспекти на темата чрез направа на филми.
Учениците от Първо основно училище и от гимназия "Иван Панов" са посетили за пет дни град Ереели в Турция, където заедно със свои връстници от Турция, Румъния и Хърватия са работили по темата "Учи, подкрепяй, споделяй, успявай". По време на съвместната работа са споделени добри практики за работа с ученици в затруднено социално положение и за предотвратяване напускането на училище, уточниха от общината в Берковица.

/ГИ/