Ирански дипломат е на посещение в Кърджалийска област

Ирански дипломат е на посещение в Кърджалийска област

BOBSTH 17:05:31 13-03-2018
GI1704BO.016
Кърджали - ирански дипломат - посещение

Ирански дипломат е на посещение
в Кърджалийска област


Кърджали, 13 март /Павел Русинов, БТА/
Съветникът по култура към посолството на Иран у нас и директор на Иранския културен център Хамид Азади бе на посещение в област Кърджали. Последователно той се е срещнал със заместник-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова и заместник-областният управител Леман Али, съобщиха от двете администрации.
И при двете срещи са били обсъдени възможностите за културен обмен, разширяването на диалога и взаимното опознаване между народите на България и Иран. Хамид Азади е споделил, че както в Ислямска република Иран, така и в региона на Кърджали, съжителстват много етноси и хора с различно вероизповедание и това е добра основа за двустранно сътрудничество.
"Ние се стремим да изнесем нашата културна програма извън столицата и да я направим достъпна и разпознаваема за българите", е споделил Азади. Той е заявил, че намира множество допирни точки между двата народа и това е добро начало за бъдещи съвместни проекти.
Гостът е проявил интерес към фестивалите, провеждащи се в Кърджали, и възможностите за изложби на занаяти и традиционни шевици. Той е изразил готовност Иранският културен център към посолството в София да гостува на Кърджали, както и очакването хората от региона да проявят интерес към иранската традиционна култура./ГИ/