Започва благоустрояването на шест улици в IV микрорайон на Благоевград

Започва благоустрояването на шест улици в IV микрорайон на Благоевград

BOBSTH 15:26:31 13-03-2018
GI1525BO.007
Благоевград - проект - благоустрояване - съдебно решение

Започва благоустрояването на шест улици
в IV микрорайон
на Благоевград


Благоевград, 13 март /Димитър Владов, БТА/
Върховният административен съд се произнесе окончателно по спора за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка на проекта на община Благоевград за благоустрояване на шест улици в IV-ти микрорайон. След съдебни спорове, продължили над година и половина, решението е в полза на Община Благоевград, съобщиха от общинската администрация.
На практика предстои да бъде решен проблем, стоящ пред живеещите в квартала от десетки години. Общо шест улици, които в момента са на земна основа ще бъдат благоустроени. Това са улиците "Ветрен", "Роден край", "Руен", "Независимост", "Съединение" и "Черно море". Освен, че ще бъде извършена рехабилитация и реконструкция, изграждане на водопровод и канализация, на място ще бъде поставено енергоспестяващо осветление и ще бъде направено озеленяване.
За извършване на ремонтните дейности вече има избран изпълнител. Очаква се до дни да бъде сключен договора за строително-монтажните работи и дейностите да стартират. Общата сума на проекта е 8 389 522 лева с ДДС, от които 6 691 831 лева са отпуснати по Оперативна програма "Региони в растеж". Министерството на регионалното развитие и благоустройството финансира дейностите с 1 697 690 лева.
Проектът цели подобряване на жизнената и работна среда на жителите и гостите на Благоевград, създаване на достъпна, безопасна и уютна градска среда. Не на последно място, реализирането на проекта ще допринесе за постигане на екологичен комфорт и стандарти, отговарящи на съвременните изисквания за развитие на европейските градове, допълват от общината.


/ГИ/