Сто и три годишната баба Елена Стоянова - най-възрастната в община Балчик, получи поздравления за 8 март

Сто и три годишната баба Елена Стоянова - най-възрастната в община Балчик, получи поздравления за 8 март

BOBSTH 15:14:31 08-03-2018
PP1513BO.028
Балчик - 103-годишна жена - поздравления

Сто и три годишната баба Елена Стоянова - най-възрастната в община Балчик,
получи поздравления за 8 март


Добрич, 8 март /Юлияна Христова, БТА/
Сто и три годишната баба Елена Стоянова от село Преспа - най-възрастният жител на община Балчик, получи поздравления за Международния ден на жената - 8 март. Народният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова посети столетницата в дома й за празника, съобщиха от местния офис на партията.
Баба Елена се радва на обичта на многобройните си наследници, пръснати в България, Норвегия, Шотландия, Испания. Възрастната жена има осем внуци, 12 правнуци и четирима праправнуци, най-малкият от които е на три месеца, разказаха за срещата от пресцентъра на ГЕРБ. Разгръщайки албум със стари снимки, баба Елена е споменала пред народния представител, че се е преселила заедно със съпруга си от Северна Добруджа след подписването на Крайовската спогодба през 1940 година и първо са обитавали къща със сламен покрив.
Жената никога не е спазвала специален режим, за да дочака дълголетие. И сега обича да хапва сладкиши, ястия с повече мазнина и поне два пъти на ден - сутрин и следобед, пие силно кафе. Последното й изпитание е претърпяна операция на крака, затова се придвижва с проходилка. Никога не е мислила че ще достигне такава възраст и признава, че глъчта на хората около нея я зарежда с енергия, допълват от пресцентъра. На осмомартенската среща баба Елена е обещала да посрещне гости и на рождения си ден през декември.
/ПП/