Янко Ненов показва в Пловдив 60 нови творби

Янко Ненов показва в Пловдив 60 нови творби

BOBSTH 14:55:01 08-03-2018
PP1453BO.027
Пловдив - баща и дъщеря - изложба

Янко Ненов показва
в Пловдив
60 нови творби


Пловдив, 8 март /Дима Шопова, БТА/
"Сънят на старите вещи и...котките" е последният цикъл от творби на художника Янко Ненов, които са изложени в Градската художествена галерия /ГХГ/ на ул. "Княз Александър I" в Пловдив. В изложбата са включени 60 нови цветни релефа и е първата след обновяването на залите за временни експозиции на ГХГ. Това съобщиха от ръководството на галерията.
Дъщерята на художника Дора Ненова е съпреживяла създаването на всяка от творбите в колекцията като емоционален "съавтор" на своя баща. По време на откриването на изложбата, тя с вълнение разпознава фамилни фрагменти в релефните изображения.
Работите представляват натюрморти, като в тях присъстват забравените стари вещи, на които предстои нов живот и които сякаш са готови отново да влязат в употреба, е казал пред приятели и колеги авторът. По думите му котките и тяхната забавна игра присъстват като персонажи в част от цветните релефи, като с това провокира у наблюдаващия събуждането на доброто настроение и желанието за забавление.
Освен с нови цветови решения, галерийният интериор впечатлява със специализирано модерно осветление и актуални системи за окачване на произведения на изкуството, отбелязват от екипа.
/ПП/