Плевен ще е домакин на информационна среща "Запознай се с диабета"

Плевен ще е домакин на информационна среща "Запознай се с диабета"

BOBSTH 11:45:01 20-02-2018
PP1143BO.007
Плевен - диабет - среща

Плевен ще е домакин
на информационна среща
"Запознай се с диабета"


Плевен, 20 февруари /Малин Решовски, БТА/
Плевен ще е домакин на информационна среща "Запознай се с диабета" под патронажа на председателя на общинския съвет Мартин Митев, съобщиха организаторите.
Форумът ще се състои на 22 февруари от 14.00 ч. в зала "Плевен" на областната администрация и се организира по инициатива на д-р Денислава Ангелова - председател на асоциацията "Докосни дъгата", и Даниела Илиева - председател на сдружението "Диабет Плевен". Мартин Митев ще открие срещата.
Поканени за участие са кметове, председатели на общински съвети, директори на детски градини и училища, учители по физическо възпитание, треньори и президенти на клубове от Плевен и региона.
Целта е да бъде представена най-актуалната информация за диабета и спорта пред образователните и спортните специалисти и общинските администрации. Водещи специалисти ще дискутират теми като "Какво е диабет, тип 1", "Диабет и необходимостта да спортуваш", "Диабет - контрол и качество на живот", "Детски и младежки диабет /психосоциални параметри/", "Диабетът и проблемите на родителите на деца с диабет", "Променящ се диабет - информираност", "Първи стъпки в превенцията на диабета", "Препоръки към спортуващите активно" и "Спортни постижения на хора с диабет, тип 1".

/ПП/