Финландската рок група Nightwish идва за фестивала "Варна Мега Рок"

Финландската рок група Nightwish идва за фестивала "Варна Мега Рок"

BOBSTH 16:11:31 13-02-2018
AM1610BO.008
Община Варна - мега рок

Финландската рок група Nightwish
идва за фестивала
"Варна Мега Рок"


Финландските легенди Nightwish /Найтуиш/ ще бъдат топ изпълнителите в новия фестивал "Варна Мега Рок", който ще се проведе в морската столица на 18-и и 19-и август на пристанището. Варна ще бъде единственият град в Източна и Югоизточна Европа от турнето им. Това стана ясно днес на съвместна пресконференция на кмета Иван Портних и Цонко Цонев, организатор на събитието.

"Благодаря за съвместната инициатива. Варна има нужда от такъв фестивал. Общината ще го подкрепи логистично, защото вярвам, че това събитие ще утвърди имиджа на морската столица като фестивален град. Надявам се събитието да привлече много фенове на рока и да се превърне в традиция", каза кметът Иван Портних.

"Община Варна няма да плаща нищо за концерта, ще има логистична подкрепа - място, озвучаване. Разчитаме на спонсори", каза Цонко Цонев. По предварителна информация, обявена от Цонев, в концерта ще се включат Глен Хюс, българските групи "Кросфайър", "Кикимора", "Бандида" и "Конкурент". Имената на останалите участници ще бъдат ясни до две седмици. Продажбата на билетите стартира утре - 14-ти февруари, в 24 ч. в "УЕventim" и "Е-TicketsMall". През първите 2 седмици билетите ще се продават на преференциална цена от 70 лева, след което ще бъда продавани за по 90 лв., а от 18-ти юли - за 120 лв. За деца до 12 г. концертът ще бъде безплатен.


--

Община Варна
гр. Варна
бул. "Осми Приморски полк" 43

www.varna.bg
Телефонен Указател :
http://www.varna.bg/bg/articles/502/Contacts.html
/АМ/