Ученици от Благоевград се включиха в инициативата "Капачки за бъдеще"

Ученици от Благоевград се включиха в инициативата "Капачки за бъдеще"

BOBSTH 16:35:31 13-01-2018
IS1634BO.003
Благоевград - ученици - инициатива

Ученици от Благоевград се включиха
в инициативата "Капачки за бъдеще"


Благоевград, 13 януари /Димитър Владов, БТА/
Ученици от Благоевград се включиха активно в инициативата "Капачки за бъдеще" в Благоевград, съобщиха от общинския пресцентър.
Деца от Трето основно училище "Димитър Талев" направиха поредно дарение от пластмасови капачки. Инициативата е на Мартина Йорданова и Лазар Радков. Събраните капачки в Туристическия културно-информационен център на общината са близо 280 кг.
След дареното количество през изминалата 2017 година, повече от 100 кг, община Благоевград продължава да подкрепя инициативата и през 2018 година. Туристическият културно-информационен център Благоевград остава единственият постоянен пункт за събиране на пластмасови капачки към кампанията "Капачки за бъдеще". Благодарение на даренията от пластмасови капачки през последните три месеца и силната заинтересованост на гражданите в цялата страна, на 16 декември 2017 бе дарен кувиоз на болницата в Червен бряг.
Сега се прави подбор на най-нуждаещите се болници, за да се определи къде ще бъде следващото дарение. Община Благоевград благодари на учениците и на всички граждани и фирми, които се включиха в кампанията и апелира да продължат да допринасят за спасяването на човешки животи и за опазване околната среда.


/ИС/