Театърът в Плевен ще представи на 15 януари първата си премиера за 2018 г.

Театърът в Плевен ще представи на 15 януари първата си премиера за 2018 г.

BOBSTH 11:51:31 13-01-2018
GI1150BO.009
Плевен - театър - премиера

Театърът в Плевен ще представи
на 15 януари първата си премиера
за 2018 г.


Плевен, 13 януари /Малин Решовски, БТА/
Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" в Плевен ще представи на 15 януари първата си премиера за 2018 година - "Зън зън злосторниците" от Керил Чърчил, съобщиха от културния институт.
Това е втората реализация на текста в света след премиерата му в Лондон през 2012 година.
Концепцията и постановката е дело на Младен Алексиев, сценографията и костюмите - на Константин Вълков, авторската музика е на Калин Николов.
Най-вероятно постановката ще изненада зрителите и с техническото си осъществяване - динамична среща между театър, кино, реалност и илюзия, посочват създателите на продукцията. Неочаквано решение за времената, в които живеем, чрез средствата на театъра и киното. Плевен е превърнат в игрова площадка на действието - могат да се видят различни места от града, вплетени в спектакъла.
Камерата е дело на Клара Стоянова и Боряна Пандова, звукозапис на терен - Тенчо Москов, монтаж - на Клара Стоянова. Графичният дизайн, флагове и специален знак са на Стоян Атанасов.
Участват актьорите Анелия Стойнова, Нина Илиева-Петкова, Антъни Пенев, Асен Данков, Георги Енчев и специалното екранно участие на Ема Панкова, Кристина Илиева, Светлин Иванов и екип на театър "Иван Радоев".
Създателите на спектакъла предлагат на зрителите разговор след представлението на чаша вино.
Премиерните представления са три - на 15, 18, 25 януари от 19.00 часа в големия салон на театър "Иван Радоев".
Новото заглавие в афиша на театъра в Плевен ще бъде показано и пред столична публика.
/ГИ/