Наградите от ученически конкурс, обявен от евродепутата Асим Адемов, ще бъдат връчени през февруари

Наградите от ученически конкурс, обявен от евродепутата Асим Адемов, ще бъдат връчени през февруари

BOBSTH 18:30:31 03-01-2018
IS1829BO.009
конкурс - евродепутат - участие

Наградите от ученически конкурс, обявен от евродепутата Асим Адемов, ще бъдат връчени през февруари


Благоевград, 3 януари /Емил Михайлов, БТА/
При засилен интерес премина набирането на творби за ученическия конкурс "България в Европейския съюз - нашето настояще и бъдеще", обявен от евродепутата Асим Адемов. Това съобщиха от офиса на българския представител в Европейския парламент.
Получени са 14 есета и 22 мултимедийни презентации, чрез които младежите изразяват своето виждане за мястото на България като пълноправен член и пътя на страната ни за развитие в ЕС. Ученици от всички 14 общини в област Благоевград активно са се включили в надпреварата и са показали завидни знания и умения по темата.
Две са категориите, в които протича състезанието - ученици от 8-ми и 9-ти клас участват чрез авторско есе, а тези от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас - чрез мултимедийна презентация. Оценяването на получените творби ще се осъществи от тричленно жури в състав: проф.д-р Антони Стоилов - заместник - ректор на Югозападния университет "Неофит Рилски", д-р Росинка Проданова - продуцент в БНР - Радио Благоевград, и Юлиана Христова - старши експерт по български език и литература в Регионалното управление по образованието в Благоевград.
Ще бъдат връчени по три първи и три поощрителни награди и в двете възрастови категории. Трима от победителите във всяка от категориите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел, а носителите на поощрителни награди ще се запознаят на място с работата на една от най-важните български държавни институции - Народното събрание.
Резултатите ще бъдат обявени на фейсбук страницата на Асим Адемов, а награждаването на победителите ще бъде в тържествена обстановка и в присъствието на официални лица в Благоевград през февруари 2018 г.

/ИС/