Клубът на нестопанските организации в Търговище връчи годишни награди в седем категории

Клубът на нестопанските организации в Търговище връчи годишни награди в седем категории

BOBSTH 15:48:01 29-12-2017
GI1547BO.016
Търговище - нестопански организации - награди

Клубът на нестопанските организации в
Търговище връчи годишни награди
в седем категории


Търговище, 29 декември /Боряна Димитрова, БТА/
Клубът на нестопанските организации в Търговище връчи годишните си награди за 2017 година. Отличени бяха най-изявените и активните в неправителствения сектор, както и най- успешните партньорства. Грамоти бяха раздадени общо в седем категории.
В категорията "Най-активно НПО" бе отличено "Търговищко дружество за психично здраве". През изминалата година с подкрепата на Община Търговище успя да разкрие нова социална услуга - Защитено жилище за лица с психични разстройства. Грамота за "Най-нов член" отиде при сдружение "Диабет", учредено в края на годината, което си поставя за цел да работи в подкрепа на хората, страдащи от една от най-широко разпространените болести на 21 век - диабета.
Клубът отличи като най-добро "Партньорство с институция/организация" своето сътрудничество с Детска градина "Звънче". От месец март градината е посещавана от специалист от Клуба, който заедно с учителките, предлага на малчуганите игри и приказки, представени чрез иновативните подходи на програмите "Библиотека на играчките" и "Разкажи приказката".
Награди имаше още в категориите "Медиен партньор", "Доброволческа инициатива", "Дарител на годината", "Кауза на годината".

/ГИ/