Инициативен комитет от общински съветници се обяви срещу ликвидирането на Центъра за кожно-венерически болести в Сливен

Инициативен комитет от общински съветници се обяви срещу ликвидирането на Центъра за кожно-венерически болести в Сливен

BOBSTH 17:36:31 07-12-2017
RM1736BO.021
Сливен - Център за кожно-венерически болести

Инициативен комитет от общински съветници
се обяви срещу ликвидирането на Центъра
за кожно-венерически болести в Сливен


Сливен, 7 декември /Мила Йорданова, БТА/
Инициативен комитет от общински съветници се обяви днес срещу ликвидирането на Центъра за кожно-венерически болести в Сливен. В отворено писмо, представено в пресклуба на БТА - Сливен съветниците изразиха позиция срещу закриването на диспансера и намеренията за превръщането му в отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински".
"Това намерение противоречи на гласувания мораториум върху Закона за лекарствата, лечебните заведения и откриването на нови отделения в болниците", заяви д-р Нина Борова, член на комитета и на комисията по здравеопазване в ОбС- Сливен. Това препятствало и разкриването на кожно отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Така Сливен рискува да остане без медицинска структура, която да лекува кожно - венерически заболявания, въпреки че общината е високорисков район.
Съветниците настояват Община Сливен да не закрива центъра, а да му помогне със заем и да го финансира като му възложи срещу заплащане изпълнението на превантивни мерки срещу разпространението на инфекции, предавани по полов път.


/РУМ/