"Булевардът на елхите" в Разлог и тази година грабна сърцата на жители и гости на града

"Булевардът на елхите" в Разлог и тази година грабна сърцата на жители и гости на града

BOBSTH 17:16:01 07-12-2017
RM1715BO.017
Разлог - инициатива "Булевардът на елхите" - благотворителна кам

"Булевардът на елхите" в Разлог
и тази година грабна сърцата на
жители и гости на града


Благоевград, 7 декември /Димитър Владов, БТА/
За пета поредна година Сдружение "Местни инициативи за сътрудничество", с подкрепата на Община Разлог, организира "Булевардът на елхите". В инициативата се включиха институции, сдружения, фирми, неправителствени организации, училища от Разлог и района, които украсиха своя елха. Булевардът е позициониран в Централния градски парк, около водната алея.
Тази година се включиха и младежи от Испания, Италия, Германия и Португалия, които изпълняват своята европейска доброволческа служба в Разлог в рамките на проекти "Summer Youth Academy" и "Media 4 You(th)", финансирани по програма "Еразъм +". Те украсиха "Дървото на желанията", като вместо играчки, на клоните бяха окачени стъклени съдове с пожелания, пушета и други автентични предмети, олицетворяващи бита на хората от Разложкия край.
Освен "Булевардът на елхите" 2017 г., доброволците от Сдружението ще проведат благотворителна кампания "Една играчка, хиляда усмивки" за събиране на детски играчки. Кампанията ще се проведе от 11 до 14 декември, до алеята с елхите, а събраните играчки ще бъдат дарени седмица преди Коледа на децата от "Център за настаняване от семеен тип за деца" в града и детското отделение на МБАЛ-Разлог, съобщиха от пресцентъра на общината.


/РУМ/