Ден на младия учител ще се състои утре в област Враца

Ден на младия учител ще се състои утре в област Враца

BOBSTH 16:07:01 07-12-2017
MM1606BO.016
Враца- млади учители - инициатива - предстоящо

Ден на младия учител ще се състои утре в област Враца


Враца, 7 декември /Ива Спасова, БТА/
Ден на младия учител ще се състои утре - 8 декември, във всички учебни и детски заведения в област Враца, съобщиха от Регионалното управление на образованието /РУО/.
Инициативата на управлението цели да бъдат подкрепени и поощрени младите хора, които правят първите си стъпки в учителската професия, се посочва в съобщението. Преди обяд, когато учителите са на работните си места, ръководствата на училищата и детските градини ще изразят вниманието си към младите педагози по подходящ начин. От 14 до 15.30 часа експертите в РУО - Враца по отделните направления ще осъществяват методическа подкрепа на новоназначени учители.
Гост на инициативата ще бъда заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, която ще посети от 13 часа основно училище "Васил Левски" във Враца. Тя ще се включи в събитията, с които учебното заведение ще отбележи Деня на младия учител, допълват в съобщението. Таня Михайлова ще присъства на заниманията на групите за целодневна организация на учебния ден в 1-ви и 4-ти клас, които се ръководят от млади учители, както и на откриването на кабинет за интерактивно обучение с таблети и тъчскрийн монитор.
Денят ще завърши с тържество от 16 часа в залата на РУО-Враца, в което ще се включат около 100 млади учители от областта. Всеки от участниците ще получи кратък "Пътеводител на младия учител", в който основна част са съвети към учителите, включени в Българския педагогически канон от 1896 г. По данни на РУО-Враца броят на младите учители расте и през учебната 2017/2018 в образователните институции на областта работят 151 педагогически специалисти под 30-годишна възраст.

/ММ/