Председателят на Общински съвет Савина Петкова прие делегация от Албания

Председателят на Общински съвет Савина Петкова прие делегация от Албания

BOBSTH 16:01:01 07-12-2017
IS1600BO.011
Пловдив - Общински съвет - Албания

Председателят на Общински съвет Савина Петкова прие делегация от Албания


Пловдив, 7 декември /Дима Шопова, БТА/
Председателят на Общински съвет-Пловдив Савина Петкова посрещна представители на Асоциацията на жените в бизнеса и занаятите в Албания, водена от Флутура Джабия, съобщиха от пресцентъра на ОбС. Делегацията е в Пловдив по покана за Сдружението на жените от средното съсловие в България.
По време на срещата гостите са се интересували дали местната власт в града има програми и предвидено финансиране за развитие на жените, които са решили да се занимават с бизнес. Нашата организация работи изключително активно с местната власт в Тирана, като в определени случаи дори консултираме общината, е казала Джабия. По думите й асоциацията има мрежа от клонове в значителна част от страната, чрез които оказваме помощ на жените, които се занимават с бизнес. Община Тирана има и специален фонд за бизнесдамите, като при определени условия всеки един проект може да получи до 3000 евро.
От своя страна Савина Петкова е подчертала, че тук няма подобен финансов инструмент, но общината ежегодно осигурява финансиране в размер на над един милион лева за Културния календар, в който попадат различни по своя мащаб събития. Тя е допълнила, че общината е партньор и с редица неправителствени организации по различни проекти, отделно работи и с пловдивските университети по програми, които включват обучение и на чуждестранни студенти.
Сред темите, акцент на срещата, са били образованието и занаятчийството.

/ИС/