Шуменският университет създаде своя медия

Шуменският университет създаде своя медия

BOBSTH 13:04:01 07-12-2017
MM1303BO.039
Шумен - университет - нова медия

Шуменският университет създаде своя медия


Шумен, 7 декември /Станимир Савов, БТА/
Преподаватели и студенти от Шуменският университет "Епископ Константин Преславски" създадоха информационен сайт в Интернет. Новата медия бе представена днес на пресконференция от зам.-ректора на висшето училище доц. Константин Константинов, доц. Юрий Проданов- ръководител на катедрата "Журналистика и масови комуникации", Виктория Иванова - експерт в Университетскиs медиен център и Ивайло Сакелариев-син - автор на графичния дизайн на медията.
Информационният сайт на Шуменския университет е озаглавен "Унимедия" и ще предлага новини за висшето училище, за Шумен, България и света, отбеляза доц. Проданов.
По думите му за информационното съдържание на новата медия ще работят студенти от всички факултети на университета.
Унимедия" е наследник на издаваните през годините вестници "Студентски глас" и "Шуменски университет" , уточни Проданов.
След пресконференцията, в зала "202" на университета, завършилите тази година във Факултета по хуманитарни науки положиха клетва като възпитаници на висшето училище. В началото на тържеството бе връчена наградата на името на покойния проф. Рашо Рашев на изявен студент от специалностите "История" и "Археология".
В 11.00 часа в галерията "Университетска", във втори корпус на висшето училище, бе открита и годишната изложба на студенти от специалността "Педагогика на обучението по изобразителни изкуства".

/ММ/