Германски семейства изпратиха подаръци на 5 хиляди деца от областите Варна и Шумен

Германски семейства изпратиха подаръци на 5 хиляди деца от областите Варна и Шумен

BOBSTH 12:49:31 07-12-2017
GI1248BO.014
Варна - благотворителност - акция

Германски семейства изпратиха подаръци
на 5 хиляди деца от областите Варна
и Шумен


Варна, 7 декември /Мила Едрева, БТА/
Германски деца и техните семейства изпратиха 5 хиляди индивидуални коледни подаръка за деца от областите Варна и Шумен, съобщи за БТА Йордан Йорданов, представител на "Раунд Тейбъл-Варна". Дни преди празниците са зарадвани малчугани от общините Велики Преслав, Девня и Долни чифлик и селата Чернево, Кичево, Константиново. Подаръци днес получиха и децата, които са в падиатричните клиники на университетската болница "Св. Марина" във Варна.
Инициативата, която е под надслов "Всички деца са равни и заедно можем повече", се реализира от международната организация "Раунд Тейбъл", допълни Йорданов. Той уточни, че програмата е предназначена за деца от цяла Източна Европа. В България инициативата се провежда за трета поредна година. Подборът на децата, които получават подаръците, се извършва със съдействието на кметовете на населените места.
Подаръците са опаковани ръчно и съдържанието им е изненада, допълни Йорданов. Той уточни, че според изричното желание на дарителите, те се дават персонално на всяко дете.
Инициативата ще завърши на 11 декември с "Благотворителен Коледен бал - Раунд Тейбъл и Приятели", каза още Йорданов. По думите му събраните средства ще бъдат за медицинско оборудване за неонатологията в специализирана АГ-болница във Варна.

/ГИ/