Неспазването на скоростните ограничения е най-честото нарушение по пътищата в област Търговище

Неспазването на скоростните ограничения е най-честото нарушение по пътищата в област Търговище

BOBSTH 12:29:31 07-12-2017
GI1228BO.012
Търговище - пътни нарушения - анализ

Неспазването на скоростните ограничения
е най-честото нарушение по пътищата в
област Търговище


Търговище, 7 декември /Боряна Димитрова, БТА/
Неспазването на скоростните ограничения е най-честото нарушение по пътищата в област Търговище. За 11-те месеца на годината са образувани 86 бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол, сочи справка на Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.
С 15 е намалял броят на катастрофите за 11-те месеца на годината, в сравнение със същия период на 2016 г., когато те са били 57, съобщават от сектор "Пътна полиция". Чувствително е намалял и броят на ранените в пътни инциденти - от 80 на 45. Броят на загиналите в злополуки на пътя е нараснал - 15 до края на ноември, срещу 9 за разглеждания период на 2016 г.
След превантивни мерки за намаляване на пътния травматизъм и системно провежданите специализирани операции има подобрение в редица от показателите, характеризиращи безопасността на движението, отчитат от ОД на МВР. Установени са 33 752 нарушения на пътя, които са с 421 повече от през миналата година. Най-масови продължават да бъдат нарушенията, свързани с неспазване на скоростните ограничения от страна на водачите - 18 469. В 236 от случаите на управление с превишена скорост, установено чрез автоматизирани технически средства, превишаването на максимално допустимата скорост от нарушителите е от 41 до 50 км/ч.
Сериозен е и броят на нарушенията, свързани с неспазване на предимство, на пътни знаци и сигнали - 2350. Тези нарушения често са предпоставки за пътни инциденти - в област Търговище са настъпили 82 пътно-транспортно произшествия.

/ГИ/