Благотворителен арт-базар обедини творци от Търговище и страната

Благотворителен арт-базар обедини творци от Търговище и страната

BOBSTH 19:07:31 14-11-2017
GI1907BO.023
Търговище - базар - благотворителност

Благотворителен арт-базар обедини
творци от Търговище и страната


Търговище, 14 ноември /Боряна Димитрова, БТА/
Благотворителен арт-базар обедини творци от Търговище и страната. Инициативата е в помощ на болен мъж и е под мотото "Надежда за Неделчо", съобщиха при откриването й тази вечер организаторите. Правим дарителския базара с желание, ентусиазъм и съпричастност. Обединява ни благородната кауза и убеждението, че малките добрини крепят човечеството, казват още хората на изкуството.
53-ма художници и приложници представиха свои творби. Авторите са предимно от Търговище, но имаме и гости от Димитровград, Пловдив и Смолян. Предложени за продан са картини, бижута, сувенири, плетиво, картички, авторски кукли, сладки изкушения и цветя. В базара, на който среща си дават изкуството и човечността, участват още и младежи от Търговищкия ученически парламент, възпитаници на школа "Артея",членове на Дома за възрастни хора в Търговище, читалища.
Heдeлчo е на 40 години и страда от бъpзa aтpoфия нa мycкyлите. В турска клиника дават шанс за подобряване на състоянието му. Нужни са 45 000 долара, голяма част от които са събрани и в края на месеца ще бъде първата процедура. С базара се събират парите за връщането на семейството в България.


/ГИ/