За избягване на инциденти с работници полицията ще патрулира при строежа на кръгово кръстовище в Търговище

За избягване на инциденти с работници полицията ще патрулира при строежа на кръгово кръстовище в Търговище

BOBSTH 17:46:02 14-11-2017
PP1745BO.026
Търговище - ремонти - безопасност

За избягване на инциденти с работници полицията
ще патрулира при строежа на кръгово кръстовище
в Търговище


Търговище, 14 ноември /Боряна Димитрова, БТА/
За избягване на инциденти с работници полицията ще патрулира при строежа на кръгово кръстовище в Търговище. От днес служители на Районното управление започнаха дежурства на бул. "Митрополит Андрей" и ще налагат глоби за нарушаване на забраната за навлизане в строителния обект, съобщиха от общинската управа.
Патрулите ще дават почасови дежурства по искане за съдействие от кмета Дарин Димитров. Мярката е предприета, тъй като шофьорите масово не спазват ограниченията при строежа.
Очакванията са строителството да приключи до края на ноември, но работата е изключително затруднена от автомобилите, които лавират между работниците и машините. Само за 40 минути в понеделник на обекта са спрени и глобени 17 нарушители. При няколко инцидентни акции са документирани близо 100 нарушения. Служители на Районното управление са съставили 30 акта от по 30 лв. Издадени са и фишове на водачи, които не спазват ограниченията.
Новото кръгово кръстовище се изгражда по проект за модернизиране на градската среда по ОП "Региони в растеж". От администрацията апелират гражданите за търпение и съдействие до приключване на строителството.
/ПП/