Увеличава се интересът на турски инвеститори към област Хасково

Увеличава се интересът на турски инвеститори към област Хасково

BOBSTH 17:33:31 14-11-2017
GI1733BO.013
Хасково - инвестиции - форум

Увеличава се интересът
на турски инвеститори към
област Хасково


Хасково, 14 ноември /Николай Грудев, БТА/
От опита ни в Генералното консулство на България в Одрин прави впечатление, че към Хасковска област се проявява все по-голям интерес от страна на турски инвеститори. Това съобщи на българо-турски форум в областната администрация в Хасково генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев. Следим запитванията, които се отправят към нас. Освен това имаме и обратната връзка, в която с много добри думи се отразява получената подкрепа, уточни дипломатът.
Срещата бе по съвместен проект на сдружение на журналисти от Одрин и генералното ни консулство в най-близкия до България център на валийство. Вълчев информира още, че няма случай издаването на туристическа или бизнес виза с покана да отнема повече от 2 - 3 дни, откази почти липсват, а вече утвърдените предприемачи ползват дългосрочно т. нар. D-виза, която се заверява в службите "Миграция" на МВР.
Зам. председателят на КРИБ за област Хасково Петър Томов посочи, че областта има развиващ се потенциал и резерви за растеж, особено с формирането на индустриална зона между Хасково и Димитровград.
Течащата у нас административна реформа още повече ще улесни предприемачите с отпадането на документи, които досега са били една от спънките, подчерта областният управител Станислав Дечев.


/ГИ/