Кампания в помощ на деца, страдащи от диабет, беше обявена във Велико Търново

Кампания в помощ на деца, страдащи от диабет, беше обявена във Велико Търново

BOBSTH 17:04:01 14-11-2017
PP1703BO.020
Велико Търново - диабет - кампания

Кампания в помощ на деца,
страдащи от диабет,
беше обявена във Велико Търново


Велико Търново, 14 ноември /Марина Петрова, БТА/
Започва кампания в помощ на деца, страдащи от диабет. Инициативата е била обявена от асоциацията "Докосни дъгата" и ученици от Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Поводът за благотворителната акция е Световният ден за борба с диабета. От великотърновското училище е била обявена първата кауза на кампанията - осигуряването на инсулинова помпа за малкия Божидар от Русе, който е на година и два месеца.
Идеята е подкрепена от кмета на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов, от спортни клубове и организации.
Старата столица отново дава пример за единство - в името на по-добрия живот на децата, диагностицирани с диабет, е посочил Даниел Панов. Директорът на гимназията Виолета Йосифова е казала, че през следващите два месеца в училището ще бъдат събрани средства в подкрепа на инициативата, като това ще бъде каузата и на коледния бал.
Популярни изпълнители също са подкрепили идеята, всички участници в срещата са пуснали сини балони в знак на съпричастност.

/ПП/