В Плевен повече от 250 чуждестранни студенти се включиха в подготовката на Деня на народите в Медицинския университет

В Плевен повече от 250 чуждестранни студенти се включиха в подготовката на Деня на народите в Медицинския университет

BOBSTH 09:19:01 11-11-2017
PP0918BO.001
Плевен - университет - празник

В Плевен повече от 250 чуждестранни студенти
се включиха в подготовката на Деня на народите
в Медицинския университет


Плевен, 11 ноември /Малин Решовски, БТА/
Повече от 250 чуждестранни студенти се включиха в подготовката на днешния празник в Медицинския университет в Плевен, съобщиха от висшето училище.
За пета поредна година чужденците са подготвили Ден на народите /International Day/, който представя тяхната традиционна култура. Те са се подготвили да покажат по атрактивен начин бита, облеклото, историята, песните, танците и кухнята на страните, в които са родени. Тази година участват студенти от Великобритания, Германия, Непал, Индия, Пакистан, Обединените арабски емирства, Бангладеш, Япония, Шри Ланка. Българските студенти по медицина ще представят нашата страна. Ректорът проф. Славчо Томов и проф. Ангелина Стоянова - ръководител на Центъра за чуждестранни студенти, също са се включили в подготовката.
Началото на празника е от 14.00 ч. в университетския спортен комплекс "Проф. Недко Кючуков". Гостите на Деня на народите ще могат да опитат традиционната кухня на десет държави, а жури от преподаватели в университета ще оцени кои са тазгодишните победители.
Със средствата, събрани от входни такси, ще бъде подпомогнато лечението на малкия Азер, който е роден с епилепсия и се нуждае от средства за рехабилитация, уточниха от висшето училище.
/ПП/