Ръководството на ловешката болница е представило финансовото й състояние пред персонала

Ръководството на ловешката болница е представило финансовото й състояние пред персонала

BOBSTH 19:39:01 10-11-2017
MH1938BO.026
Ловеч - болница - Съвет на директорите - отчет

Ръководството на ловешката
болница е представило финансовото
й състояние пред персонала


Ловеч, 10 ноември /Пламен Христов, БТА/
Съветът на директорите на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Ловеч е представило пред екипа на лечебното заведение свършеното за месец, откакто е встъпило в длъжност, съобщиха от здравното заведение.
На среща с персонала председателят на Съвета на директорите Даниела Коларова и прокуристът д-р Георги Васев са информирали за финансовото състояние и резултатите от юли до септември. На болницата са били осигурени дарения за лекарства и медикаменти на стойност 111 000 лева, както и скенер, болнични легла и консумативи. Със съдействието на Министерството на здравеопазването са били вдигнати запори за 1,7 млн. лева в резултат на което са изплатени заплатите до края на август. Договорен е бил и кредит от столичната болница "Св. Иван Рилски" в размер на 600 000 лева, за да се подсигурят лекарства и медикаменти за болните. В лечебното заведение вече е назначен и фармацевт, с което е осигурено нормалното функциониране на болницата, е информирала Даниела Коларова.
На срещата е станало ясно, че месечният лимит от РЗОК е достигнал до 632 000 лева, преведени са и средства за апаратура и ремонт за още 230 000 лева, допълват от ловешката болница.
/МХ/