Кметът на Плевен се включи в гражданска инициатива за озеленяване

Кметът на Плевен се включи в гражданска инициатива за озеленяване

BOBSTH 18:07:31 10-11-2017
MH1807BO.022
Плевен - кмет - озеленяване

Кметът на Плевен се включи в гражданска инициатива за озеленяване


Плевен, 10 ноември /Малин Решовски, БТА/
Кметът на община Плевен Георг Спартански се включи днес в гражданска инициатива за озеленяване, съобщи пресцентърът на общината.
Акцията е организирана от живеещи в блоковете "Бреза" и "Юпитер", които са облагородили пространството между сградите. Засадени са различни растения, сред които теменужки и туи, произведени от общинската фирма "Паркстрой", закупени със средства от дарители. Живеещите в района полагат грижи за пространството през всички сезони, а растенията се увеличават и разнообразяват с нови видове. Началото на инициативата, в която участват хора от всички поколения, е било поставено миналата година. Най-малък сред помощниците днес е бил четиригодишният Божидар.
Децата са благодарили на плевенския кмет, че е откликнал на поканата им. Спартански е получил и подарък в знак на благодарност за оказаното от него съдействие за екоакцията.
Георг Спартански е изразил своята позиция, че подобни инициативи трябва да се организират системно, за да има ефект за красотата и чистотата на градската среда.
/МХ/