Започва ремонт на сградата на пожарната в Нови пазар

Започва ремонт на сградата на пожарната в Нови пазар

BOBSTH 17:24:31 12-10-2017
RM1722BO.019
Нови пазар - пожарна - сграда - ремонт

Започва ремонт на сградата на пожарната в Нови пазар


Шумен, 12 октомври /Станимир Савов, БТА/
Започна санирането на сградата на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Шумен.
Сградата на пожарната служба, построената през 1951 година, ще бъде ремонтирана по проект на община Нови пазар на стойност 519 299 лева. От тях 472 427 лв. са безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма "Региони в растеж", а 46 871 лв. са отпуснати от общинската администрация в града.
Средствата ще бъдат използвани за подмяна на дограма, входни и гаражни врати, за топлоизолация на външни стени, мълниезащита, повишаване ефективността на осветителна инсталация и други ремонтни дейности, уточняват от пресцентъра на полицията.
От там припомнят, че текущи ремонти на сградата са извършвани с доброволен труд на пожарникарите, през 2005 г. е препокрит покривът й, но условията на труд през годините са ставали все по-лоши.
Символична първа копка на планираните дейности по проекта са направили днес кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев и директорът на РДПБЗН комисар Иван Иванов./РУМ/