Млади мениджъри заеха важни позиции в Община Плевен за един ден

Млади мениджъри заеха важни позиции в Община Плевен за един ден

BOBSTH 17:01:01 12-10-2017
GI1659BO.003
Плевен - млади мениджъри

Млади мениджъри заеха важни позиции в Община Плевен за един ден


Плевен, 12 октомври /Малин Решовски, БТА/
Млади мениджъри заеха важни позиции в Община Плевен за един ден, съобщи пресцентърът на общината.
Бетина Иванова от Професионална гимназия по туризъм е кмет на Плевен в рамките на поредното издание на "Junior Achievement Bulgaria". Зам.-кмет по финанси е Лора Банчева от Държавната финансово-стопанска гимназия "Интелект", зам.-кмет по териториално развитие е Минко Минков от същата гимназия, директор на "Административно обслужване" е Василена Банчева от Средното училище "Пейо Яворов", а нейната съученичка Деница Иванова - началник-отдел "Образование".
Младите мениджъри и техните преподаватели са се запознали първо с подготвена от секретаря на Община Плевен д-р Паулина Кирова презентация за местното самоуправление. След това кметът Георг Спартански е обяснил механизма на формиране на бюджета, на разпределението на разходите, разказал е за трудностите, които възникват в опазване на построеното и ремонтираното. Младежите са предложили своя идея - всяко училище и всеки клас да даде принос за добрия облик на Плевен - да постави или боядиса нова пейка, да поддържа и да се грижи за целостта на един обект от градската среда и така да се формира отговорно поведение у всеки млад човек.
Георг Спартански е приветствал идеята, защото тя ще допринесе всеки гражданин да разбере, че "не е обект, а е субект на управлението".

/ГИ/