Осигурени са близо 8,7 милиона лева за модернизация на три училища и три детски градини във Велико Търново

Осигурени са близо 8,7 милиона лева за модернизация на три училища и три детски градини във Велико Търново

BOBSTH 17:03:31 14-09-2017
PP1702BO.004
Велико Търново - училища - ремонти

Осигурени са близо 8,7 милиона лева за модернизация
на три училища и три детски градини
във Велико Търново


Велико Търново, 14 септември /Марина Петрова, БТА/
Осигурени са близо 8,7 милиона лева за модернизация на три училища и три детски градини във Велико Търново, съобщиха на съвместен брифинг зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова и кметът Даниел Панов.
Одобреният проект ще бъде финансиран по оперативната програма "Региони в растеж" /2014-2020/. Инвестиционното намерение на община Велико Търново предвижда прилагане на пълен пакет от мерки за енергийна ефективност в детските градини "Ален мак", "Рада Войвода" и "Пролет", както и в СУ "Владимир Комаров", СУ "Георги С. Раковски" и Спортното училище. Подобренията в материалната база ще обхванат както сградите, така и дворовете и съоръженията в тях; възможно е и оборудване на кабинети и класни стаи.
Даниел Панов посочи и други финансови механизми, по които общината привлича финансиране за подобряване на образователната инфраструктура. С финансиране, осигурено от Националния доверителен екофонд, ще бъдат ремонтирани ПМГ "Васил Друмев", ОУ "Св. Патриарх Евтимий", СУ "Емилиян Станев", ОУ "П. Р. Славейков" и ОУ "Неофит Рилски" в Килифарево.
/ПП/