Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд извършител на убийство по особено мъчителен и жесток начин

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд извършител на убийство по особено мъчителен и жесток начин

BOBSTH 16:32:31 14-09-2017
GI1631BO.033
Шумен - убийство - прокуратура

Окръжната прокуратура в Шумен
предаде на съд извършител на убийство
по особено мъчителен и жесток начин


Шумен, 14 септември /Станимир Савов, БТА/
Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд 52-годишния Крум Д. от Кубрат за убийство на негов колега, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Престъплението се наказва с "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Обвинителният акт е внесен от Окръжната прокуратура в Шумен в Окръжния съд в областния град само два месеца и половина след тежкото деяние.
По данни на прокуратурата, престъплението е извършено на 25 срещу 26 юни 2017 г. в местността "Смесе" край Шумен във вилата на подсъдимия Крум Д. , след възникнал конфликт с госта му - 41-годишния Ст.Щ., негов колега от шуменско предприятие. Домакинът обвинил госта си, че му откраднал пари. Заради изпития алкохол обвиняемият забравил, че малко по-рано във вилата пристигнала дъщеря му, на която дал пари за покупка на автомобили и нанесъл жесток побой на колегата си. Съдебномедицинската експертиза е описала, че жертвата е с 11 счупени десни и 10 леви ребра, носни кости и десетки травми по цялото тяло.
Предстои делото срещу Крум Д. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. Той е приведен във варненския затвор.

/ГИ/