Втори "Офроуд траял 4х4" подготвят в Павликени

Втори "Офроуд траял 4х4" подготвят в Павликени

BOBSTH 16:25:31 14-09-2017
PP1624BO.002
Павликени - офроуд - състезание

Втори "Офроуд траял 4х4"
подготвят
в Павликени


Павликени, 14 септември /Марина Петрова, БТА/
Втори "Офроуд траял 4х4" подготвят в Павликени. В състезанието ще участват около 30 екипажа от цялата страна в класовете "прототип", "модифициран", "стандарт" и "офроуд дами", съобщи Никола Кузманов, председател на офроуд клуба "4х4" в Павликени.
Наградният фонд е в размер на 4000 хиляди лева, от които 2100 лева са паричните награди.
Част от бюджета на състезанието е осигурен от общинската администрация. Теренът на бившето стрелбище, където ще се състои състезанието, е 28 декара.
Със съдействието на община Павликени са доставени 120 тона едра скална маса от близка кариера, за да бъдат изградени трасетата с висока трудност.
Оформени са изкопи, стръмни участъци, странични наклони, предвидено е преминаване през дерета и блата.
Специфичното за този терен е, че има великолепна видимост от публиката, отбеляза кметът на общината инж. Емануил Манолов.
Около състезателния терен са поставени 550 ограничителни колчета и 5,5 километра сигнална лента. Налична е охрана, осветление, озвучаване, паркинг зона и място за бивак.
В първия ден от турнира - 16 септември, участниците ще се представят в сутрешна и следобедна сесия.
На 17 септември състезанието продължава с преодоляване на препятствия в три зони и награждаване. Съдийският състав е от Русе, Разград и София, уточниха организаторите. Предвидени са атракции и поощрителни награди.
/ПП/