Първокласниците в Попово ще получат учебно помагало от кмета

Първокласниците в Попово ще получат учебно помагало от кмета

BOBSTH 16:23:31 14-09-2017
MM1622BO.016
Попово - учебна година - ученици

Първокласниците в Попово ще получат учебно помагало от кмета


Попово, 14 септември /Боряна Димитрова, БТА/
Всички 192-ма първокласници в Попово ще получат подарък учебно помагало от кмета на общината Людмил Веселинов. То е озаглавено "Ученик съм вече" и е придружено с приветствие на кмета, съобщи за БТА Дарина Димитрова, завеждащ звено "Образование" в общината администрация.
Учебните институции в общината са готови да посрещнат възпитаниците си. Учениците са общо 2499 - с 13 по-малко в сравнение с миналата учебна година. Първокласниците са 192 - те също са по-малко. В детските градини ще се обучават и възпитават 702 деца, там намалението на децата е по-голямо и заради това групите ще бъдат с две по-малко.
От общинската управа коментираха, че "намалява броят на учениците в основните училища в селата до размери, застрашаващи оцеляването на тези училища. Същевременно е увеличен броят на тези, които ще се обучават в средните училища в града. Димитрова съобщи още, че от тази година, след кандидатстване пред Министерството на образованието и науката, ОУ "Любен Каравелов" в Попово е определено за иновативно. Иновативни са училища, които извършват целенасочена, планирана и контролирана промяна, чрез въвеждане на иновативни практики, с които се решават организационни и съдържателни проблеми в образователния процес.

/ММ/