Митничари задържаха повече от 1600 литра нелегално гориво в Русе

Митничари задържаха повече от 1600 литра нелегално гориво в Русе

BOBSTH 15:18:01 14-09-2017
MH1516BO.035
Русе - гориво - нелегално

Митничари задържаха повече от 1600 литра нелегално гориво в Русе


Русе, 14 септември /Мартин Пенев, БТА/
Русенски митничари задържаха повече от 1600 литра нелегално гориво, пренасяно във варели в товарното помещение на микробус с българска регистрация. Това съобщиха днес от митницата в крайдунавския град.
Превозното средство било спряно за проверка преди два дни на международния булевард "България" в Русе. В товарното помещение на микробуса били открити осем варела, съдържащи синя течност с мирис на нефтопродукт. Общото измерено количество на горивото било 1622 литра. Шофьорът и спътникът му не могли да предоставят такива документи за произход на петролния продукт и платен или начислен акциз. Горивото е конфискувано.
Двойният размер на дължимия акциз възлиза на 2100 лева. Предстои да бъде образувано административно-наказателно производство.
От митницата съобщиха още, че на 8 септември тази година на ГКПП "Дунав мост" са задържани 20 палета с картонени опаковки за цигари на световно известна марка. Пратката пътувала с камион с румънска регистрация от България за страна в Западна Европа. Според представените документи камионът е натоварил "опаковъчна хартия" от склад на фирма в Южна България. Общото тегло на пратката е около седем тона.
/МХ/