Районна прокуратура-Асеновград внесе обвинителен акт на 11 мъже за хулигански действия, закани и нанасяне на телесни повреди

Районна прокуратура-Асеновград внесе обвинителен акт на 11 мъже за хулигански действия, закани и нанасяне на телесни повреди

BOBSTH 13:26:01 14-09-2017
GI1324BO.017
Асеновград - прокуратура - обвинение

Районна прокуратура-Асеновград внесе обвинителен акт
на 11 мъже за хулигански действия, закани и нанасяне на телесни повреди


Асеновград, 14 септември /Дима Шопова, БТА/
Районна прокуратура-Асеновград внесе в съда обвинителен акт спрямо 11 мъже за хулигански действия, закани с убийство и нанасяне на телесни повреди. Това казаха от прокуратурата.
Яшар С., Исмет Л., Славчо М., Ангел М., Васил И., Костадин М., Емрал Р., Абдраман А., Стефан Д., Асен А. и Джавет Ю. са обвинени за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и в съучастие.
Емрал Р. и Стефан Д. са предадени на съд и за закана за убийство, а Васил И. и Абдраман А. - за нанасяне на средна телесна повреда. По време на разследването са били разпитани над 30 свидетели, извършени са множество разпознавания и експертизи.
На 26 юни 2017 г. част от обвиняемите се намирали в района на язовир "40-те извора" край Асеновград, където тренировки провеждали деца от спортен клуб по гребане. Едно от децата паднало от лодката във водата и не могло да се качи обратно, което се случило близо до брега. Поради тази причина четирима от обвиняемите започнали да им се подиграват, да обиждат, като отправяли неприлични реплики. Последвали пререкания и с дошлите на мястото треньори, които след това се качили в автобус и потеглили за Асеновград.
На спирка в града спортистите били заобиколени от голяма група роми, между които и обвиняемите, въоръжени с летви, лопати, дъски. Те хвърляли срещу децата камъни и отправяли заплахи. Конфликтът бил прекратен от служители на реда.
Съдебно-медицински експертизи са установили, че две от момчетата от спортния клуб са ранени - единият е с фрактура на китката на ръката, а другият е имал два счупени прешлена.
Девет от обвиняемите са с мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намират в затвора в Пловдив.
Предстои Районен съд-Асеновград да насрочи съдебно заседание по делото.

/ГИ/