За седмица в Ловеч са установени 30 нарушения на автобусни превозвачи

За седмица в Ловеч са установени 30 нарушения на автобусни превозвачи

BOBSTH 18:13:31 13-09-2017
IS1812BO.027
Ловеч - превозвачи - нарушения

За седмица в Ловеч са установени 30 нарушения на автобусни превозвачи


Ловеч, 13 септември /Даниела Балабанова, БТА/
За седмица в Ловеч са установени 30 нарушения на автобусни превозвачи, съобщи кметът на общината Корнелия Маринова. Това е констатирано по време на съвместни проверки от страна на Общината и Областния отдел "Автомобилна администрация" - Ловеч.
Проверките, извършени от 4 до 10 септември, са били по повод подадени жалби и сигнали от граждани.
"Очевидно ще се налагат сериозни санкции. Установените проблеми са, че има непокрити курсове, смяна на автобуси от един маршрут за друг, нещо което по договор превозвачите дължат неустойки до 500 лева", добави Маринова.
От "Ловеч автотранспорт", собственик на автогарата в града, са информирали общинската администрация за невписани в дневника на автогарата 19 неизпълнени курсове през юни от една от фирмите превозвачи, която има договор с Общината по обществена поръчка.
Маринова добави, че при проверки от служители на общинския отдел "Контрол и сигурност" на вътрешноградските превози в Ловеч е констатирано, че последните два почивни дни двете фирми превозвачи не се изпълнили по 10 курса, за което предстои да бъдат санкционирани.
Маринова увери, че проверките по изпълнението на клаузите в договорите, подписани от Общината с превозвачите, ще продължат, включително с представители на Териториалната дирекция на НАП - Велико Търново.

/ИС/