Драматичният театър "Невена Коканова" в Ямбол подготвя две нови пиеси за началото на сезона

Драматичният театър "Невена Коканова" в Ямбол подготвя две нови пиеси за началото на сезона

BOBSTH 17:06:31 13-09-2017
PP1705BO.034
Ямбол - Драматичен театър - премиери

Драматичният театър "Невена Коканова" в Ямбол
подготвя две нови пиеси за началото
на сезона


Ямбол, 13 септември /Владимир Шишков, БТА/
Съставът на Драматичния театър "Невена Коканова" в Ямбол подготвя две нови пиеси за началото на новия творчески сезон. Техните премиери са предвидени за началото на ноември, което ще даде началото на вторите Есенни театрални празници. За това съобщиха от театъра.
"Шега в едно действие" е компилация от малки комедии и разкази на Антон Чехов. В ролите са шестима млади актьори - Мария Панайотова, Яна Бобева, Галина Иванова, Радослав Владимиров, Анатолий Ставрев и Николай Петров. Те ще се превъплъщават в повече от един образ и ще докажат, че мечтите, лъжите и страховете на Чеховите герои не са по-различни от нашите.
Режисьор на спектакъла е Антон Угринов, сценограф - Ванина Цандева.
Втората премиера е на пиесата "Юнаци с умни калпаци", която театърът поставя по повод на 85-годишнината от рождението на драматурга Никола Русев.
Четирима "юнаци" се опитват да живеят на гърба на хората от селото си, като го "пазят" от измислена и страшна Ламя. Написана преди повече от 50 години, пиесата сякаш ни разказва съвременен сюжет. Режисьор е Дияна Радева, сценограф - Александрина Игнатова. Ролите се изпълняват от ямболските актьори Вълчо Янев, Волен Митев, Димитър Димитров, Георги Ружичка и Цветелина Кънева.
/ПП/