Само в една гимназия в Ловеч е запълнен приемът за 8-ми клас

Само в една гимназия в Ловеч е запълнен приемът за 8-ми клас

BOBSTH 16:46:31 13-09-2017
PP1645BO.031
Ловеч - училища - прием

Само в една гимназия в Ловеч
е запълнен приемът
за 8-ми клас


Ловеч, 13 септември /Даниела Балабанова, БТА/
Само в Профилираната езикова гимназия "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч няма свободни места за 8-ми клас, съобщи кметът на общината Корнелия Маринова. В останалите училища има незаети бройки.
От заявения държавен план-прием за 8-ми клас в шест училища са сформирани 18 паралелки с прогнозен брой 430 ученици, не е реализирана само паралелката в СУ "Св. Климент Охридски" с профил "Хуманитарни науки".
В Професионалната гимназия по механоелектротехника от заявените две половини за една паралелка в 8-ми клас по различни специалности е реализирана една цяла паралелка, но само по едната специалност.
В 9-ти клас в пет училища са сформирани 10 паралелки с прогнозен брой 167 ученици. В Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги вместо две половини за една паралелка в 9-ти клас по различни специалности, са сформирани две цели паралелки.
През новата учебна година в Ловеч ще има две иновативни училища - Профилираната езикова гимназия "Екзарх Йосиф Първи" и Профилираната природоматематическа гимназия, а Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Димитър Димов" вече е училище с национално значение и е с финансиране от МОН.
/ПП/