Академия за първолаци отвори врати в училище в Търговище

Академия за първолаци отвори врати в училище в Търговище

BOBSTH 16:31:31 13-09-2017
IS1630BO.011
Търговище - първокласници - адаптация

Академия за първолаци отвори врати в училище в Търговище


Търговище, 13 септември /Боряна Димитрова, БТА/
"Академия за първолаци" отвори врати в училище в Търговище. Второ СУ "Проф. Никола Маринов" за поредна година организира срещата с децата в дните преди 15 септември, съобщи главният учител Йорданка Филева.
В два поредни дни най-малките ученици имат възможност да се докоснат в непринудена обстановка до онова, което ги очаква след като чуят първия училищен звънец. Учители, родители и ученици се опознават взаимно, за да улеснят бъдещата си работа. Отчитайки трудностите на прехода от детската градина към училището, педагозите създават обстановка на доверие, спокойствие и безопасност.
На 15 септември училищният праг ще прекрачат 120 деца. Те ще бъдат обучавани в пет паралелки, уточниха от учебното заведение.
Гости на бъдещите ученици са били и десет полицейски и младши полицейски инспектори от сектор "Териториална полиция" в РУ-Търговище , които са ги запознали с правата им на пешеходци, кой сигнал на светофарната уредба какво означава, кой е най-безопасният маршрут за придвижването им до училище и обратно. След беседите децата имат възможност да приложат наученото в класната стая за правилата на движение в реална обстановка, като излязат на улицата.
"Академията за първолаци" е в училището за десета поредна година.

/ИС/