Силна програма подготвя театралният фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив

Силна програма подготвя театралният фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив

BOBSTH 14:16:31 29-08-2017
GI1415BO.009
Пловдив - "Сцена на кръстопът" - програма

Силна програма подготвя театралният фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив


Пловдив, 29 август /Таня Благова, БТА/
Силна програма, с най-добрите заглавия от националния афиш, подготвя Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив. Официалното откриване на 21-вото издание на есенния театрален форум ще бъде на 10 септември в Голямата зала на Драматичен театър "Н. О. Масалитинов" - Пловдив, с премиера на "Руски мармалад. PostChekhov" от Людмила Улицка, съобщиха организаторите. През втория ден е премиерата на спектакъла "Момчето от последния чин" от Хуан Майорга в Камерна зала.
Общо двадесет представления на Голяма и Камерна сцена предлага програмата на "Сцена на кръстопът". На фестивала ще гостуват "Цимбелин" и Плевенският театър; "Саломе" и театър "Българска армия"; "Еквус" и Младежкият театър; "Разговори с мама" на Театър 199; "Последното изкушение" на режисьора Веселка Кунчева и "Мнимият болен" - на Народния театър. Ще гостуват още театър "София", Столичният куклен театър, трупите на Хасковския и Сатиричния театри. Пловдив ще посрещне и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Львов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.
Мотото на 21-вото издание на Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът" е "Театъра Пътят". Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата, община Пловдив и спонсори.
БТА е медиен партньор на фестивала.

/ГИ/