Работници от нощни заведения в комплекса "Слънчев бряг" излязоха на протест

Работници от нощни заведения в комплекса "Слънчев бряг" излязоха на протест

BOBSTH 18:38:31 19-08-2017
MH1837BO.006
Слънчев бряг - протест

Работници от нощни заведения в комплекса "Слънчев бряг" излязоха на протест


Бургас, 19 август /Галя Тенева, БТА/
Собственици и управители на нощни заведения в "Слънчев бряг", диджеи, артисти, бармани, сервитьори, меломани излязоха на протест днес в комплекса. Към недоволните се включиха и туристи, които са дошли в курорта с намерение да присъстват на вече отменения музикален фестивал "Солар Самър" на южния плаж в курорта. Част от протестиращите изразиха недоволство с плакати "Г-н Симеонов не ни гонете към Гърция", "С нас ще си тръгнат и туристите", "А сега кой ще ми даде заплатата". Други скандираха "Валери, оставка".
Тази саморазправа в пика на сезона трябва да спре. Не може един човек да налага собствената си интерпретация на закона и да казва, че той е държавата. Валери Симеонов наистина представлява държавата, но трябва да се отнася и с уважение към работещите, и към туристите, имайки предвид, че в момента е пикът на сезона. По наши данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта. Това са статистики на база посещаемост на клубовете в региона. В момента държавата казва на всички тези хора "Не ви искаме тук!". А къде очаква да отидат? Гоним ги от българското Черноморие ли?", заяви организаторът на протеста Иван Дончев. Той каза, че основното искане е за открит диалог и търсенето на съдействие от отговорните институции. Целта е да се изгради стратегия за развитие на Слънчев бряг като цяло.
Миналата седмица в курорта "Слънчев бряг" също имаше протест на работещи в увеселителни заведения. Тогава те блокираха част от улиците в курорта.
/МХ/