Община Благоевград е носител на наградата "ПроКултура" за 2017 г.

Община Благоевград е носител на наградата "ПроКултура" за 2017 г.

BOBSTH 17:10:31 12-08-2017
PP1709BO.005
Благоевград - община - отличие

Община Благоевград е носител
на наградата "ПроКултура"
за 2017 г.


Благоевград, 12 август /Емил Михайлов, БТА/
Община Благоевград бе удостоена с годишната награда "ПроКултура 2017" за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура, съобщи пресцентърът на общината. За престижното отличие са се конкурирали десетки общини, но то е присъдено на община Благоевград за организирането на двата големи фестивала в града - музикалния "Франкофоли. Благоевград" и театралния "Тара-ра-бумбия"
С тази награда община Благоевград за пореден път получи признание за успешното прилагане на интерактивни подходи за привличане на младите хора към занимания с културна и спортна насоченост, се посочва в съобщението. През последните години развитието на културата и приобщаването на младите хора към нея е приоритет за община Благоевград, заявяват от общинската управа, като подчертават, че благодарение на целенасочената политика, водена от кмета на общината д-р Атанас Камбитов и неговия екип, се дава възможност за изява на творци от различни възрасти и националности.
Наградата "ПроКултура 2017" е била връчена по време на джазфестивала в Банско и състоялата се тук пета национална конференция "Достъп на младите хора до култура: Дигиталните иновации". Престижното отличие се дава от БАРОК /Българска асоциация на работодателите в областта на културата/ и Гражданския институт. Освен в категория "Община", награди са връчени и в категориите "Държавен културен институт", "Общински културен институт", "Културна организация", "Образователна организация", "Гражданска организация", "Медии".
/ПП/