Иззети са апаратури за озвучаване от нощни заведения в курорта "Слънчев бряг"

Иззети са апаратури за озвучаване от нощни заведения в курорта "Слънчев бряг"

BOBSTH 16:23:01 12-08-2017
PP1622BO.003
"Слънчев бряг" - нощни заведения - проверки

Иззети са апаратури за озвучаване
от нощни заведения
в курорта "Слънчев бряг"


Бургас, 12 август /Галя Тенева, БТА/
Иззети са апаратури за озвучаване от нощни заведения в курорта "Слънчев бряг" по време на проверки снощи с участието на служители на МВР, НАП, Агенция "Митници", Инспекцията по труда. Това съобщиха от ОД на МВР-Бургас.
От дискотека, нееднократно санкционирана за нарушаване на наредбите за нощната тишина, е иззета първоначално музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение. Иззет е пулт на дисководещия и му е съставен акт по наредба на общината. По-късно от същата дискотека е иззет и втори пулт заради нарушаване на полицейски разпореждания.
Извършени са проверки и по отношение на финансовата дисциплина, на нерегламентирани храни, на изисквания за пожарната безопасност, на трудови договори и здравни книжки на персонала и други. В случай, че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове.
Проверени са и увеселителни заведения, разположени по главната алея в комплекса. В едно от тях отново е констатирано нарушаване на нощната тишина. От там също е иззета апаратурата за озвучаване.
/ПП/