Окръжна прокуратура - Пловдив, внесе обвинителен акт спрямо 38-годишна жена за убийство

Окръжна прокуратура - Пловдив, внесе обвинителен акт спрямо 38-годишна жена за убийство

BOBSTH 18:23:02 11-08-2017
MH1821BO.018
Пловдив - убийство - обвинение

Окръжна прокуратура - Пловдив, внесе обвинителен акт спрямо 38-годишна жена за убийство


Пловдив, 11 август /Дима Шопова, БТА/
Окръжна прокуратура - Пловдив, внесе в съда обвинителен акт спрямо Донка Петкова, на 38 г., за убийство. На 01.02.2017 г., в с. Дълбок извор, при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвила 84-годишната И.К. от същото село, като деянието е извършено с особена жестокост, а смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за пострадалата. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
До момента обвиняемата Петкова е осъждана общо пет пъти, включително за грабеж, като за последно излязла от затвора през юни 2014 г. и оттогава заживяла в пловдивското село Дълбок извор.
Обвиняемата се запознала с пострадалата през януари тази година и й предложила да се грижи за нея - да й пали печката, да помага в домакинството, срещу което да получава малко заплащане. И.К. се съгласила и обвиняемата започнала да ходи всеки ден в къщата й и вършела дребни домакински задължения срещу 2-3 лева.
В деня на убийството Донка Петкова поискала да възрастната жена 5 лева, която й отказала с обяснението, че няма пари. Разярена обвиняемата се нахвърлила върху жената, блъскала я в мивката, в стената, душила я, а след като паднала на пода - скачала върху нея. По данни на разследващите смъртта е настъпил следствие на удушване. След като се уверила, че И.К. е мъртва, Петкова взела няколко килима, пътеки, одеяла и ги занесла в дома на свои познати. Тя е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намира в затвора в Сливен.
/МХ/