Кметът на Несебър връчи стипендия за отличен успех на дванадесетокласник

Кметът на Несебър връчи стипендия за отличен успех на дванадесетокласник

BOBSTH 15:14:01 24-07-2017
IS1512BO.025
Несебър - кмет - стипендия

Кметът на Несебър връчи стипендия
за отличен успех на дванадесетокласник


София, 24 юли /Теодора Цанева, БТА/
На тържествена церемония кметът на Несебър Николай Димитров връчи стипендия за отличен успех на дванадесетокласника от СУ "Любен Каравелов" Мартин Иванов. Паричната помощ е в размер на 12 000 лв., съобщиха от пресцентъра на общината.
Мартин ще продължи образованието си в Техническия университет в София по специалността "Информационни технологии в индустрията".
Градоначалникът е пожелал на отличника успех и го е уверил, че "няма невъзможни неща, само трябва да имаш положително мислене и мечта, която да следваш". Николай Димитров е подчертал, че Община Несебър никога не е била безразлична към амбициозните млади хора.
Директорката на СУ "Любен Каравелов" Тодорка Желязкова е изразила увереност, че Мартин ще развие потенциала си във висшето образование. В подкрепа на това тя е информирала, че той се е явил на изпити за повишаване на оценките и максимално е покрил знанията за шестици. "За мен това означава, че Мартин притежава голям хъс и сила, за да го направи, а това определено ще му помогне и за в бъдеще", е споделила Тодорка Желязкова.
Кметът на Несебър е изразил надежда, че младите хора като Мартин след завършване на образованието си, ще се върнат тук и ще работят за развитието на общината.
Идеята на стипендията е да насърчи съревнованието между отличниците в общината, както и да помогне на най-добрия от тях да продължи образованието си в България или в престижен европейски или американски университет. Целта на паричното възнаграждение е повишаване нивото на образованието, както и повишаване на интереса на младите хора към училищата в Несебър, посочват от общината.

/ИС/