Лагер за предприемачи започна работа в резервата "Боженци" край Габрово

Лагер за предприемачи започна работа в резервата "Боженци" край Габрово

BOBSTH 17:52:01 17-07-2017
PP1751BO.030
Габрово - младежи - предприемачество

Лагер за предприемачи започна
работа в резервата
"Боженци" край Габрово


Габрово, 17 юли /Жанет Михова, БТА/
Лагер за предприемачи под наслов "Предприемачът като откривател" започна работа днес в архитектурно-историческия резерват "Боженци". Едноседмичното обучение е организирано от "Индъстри Уоч", чрез фондацията "Бауерзакс" - Пловдив, с подкрепата на община Габрово и Областния информационен център. Това съобщи Галина Витанова от общината.
В лагера участват 24-ма ученици на възраст от 15 до 18 години от Габрово и от страната. Инициативата цели да формира у младежите представата за предприемачеството като съвкупност от ценности, като мотивация, страст, креативно и творческо мислене, обясниха от общината. Предвидени са занимания под формата на творчески игри, дискусии и разрешаване на казуси.
Успели млади предприемачи ще споделят опит с учениците. Част от темите, включени в обучението, са свързани с принципите на пазарното общество, фазите за създаване на продукти и услуги, техниките за креативно мислене.
Участниците в лагера ще посетят и фирмата "Мехатроника АД" в Габрово, където ще се запознаят с реализацията на проекта "Автоматична производствена линия за гъвкави опаковки с модулна транспортна система", финансиран по процедурата за подкрепа на иновациите в предприятията на оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност" /2014-2020 г./.
/ПП/