Около 300 са отпадналите от училище деца в област Разград

Около 300 са отпадналите от училище деца в област Разград

BOBSTH 17:48:31 17-07-2017
MH1747BO.008
Разград - деца - механизъм

Около 300 са отпадналите от училище деца в област Разград


Разград, 17 юли /Садет Кърова, БТА/
Отпадналите от училище деца в област Разград са около 300, като повече от половината от тях са в чужбина с родителите си. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Атанас Дончев по време на работна среща в областната администрация, информират от институцията. Срещата е била по повод създаване на организация за работа по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителната предучилищна и училищна възраст.
Представителите на неправителствените организации, поканени на срещата, заявили, че приветстват реализацията на Механизма, като уточнили, че ще са още по-полезни, когато започне конкретната работа с отпадналите деца с прилагането на различни мерки за връщането им в училище.
Атанас Дончев представил и резултатите от приема на ученици след 7 клас в област Разград. По негови данни от предвидените 48 паралелки, са закрити 12. Сформирани са общо 38 паралелки, но в някои от тях са слети по две специалности.
/МХ/